[code] Batch Clock Widget

Discussion forum for all Windows batch related topics.

Moderator: DosItHelp

Message
Author
Aacini
Expert
Posts: 1885
Joined: 06 Dec 2011 22:15
Location: México City, México
Contact:

Re: [code] Batch Clock Widget

#46 Post by Aacini » 05 Apr 2016 12:08

foxidrive wrote:Is there a method to set the font and size for one screen only, the one that is running the clock?


@foxidrive: Yes, that is the purpose of carlos' PIXELFNT.EXE program. Just download it and execute "PIXELFNT 1" in the clock.bat program before show any output to the screen.

Antonio

einstein1969
Expert
Posts: 941
Joined: 15 Jun 2012 13:16
Location: Italy, Rome

Re: [code] Batch Clock Widget

#47 Post by einstein1969 » 06 Apr 2016 04:35

foxidrive wrote:The pic looks neat Antonio.



Is there a method to set the font and size for one screen only, the one that is running the clock?

Can the settings be changed to open the window, and then changed back so other windows open as usual?


Yes, the title of the windows is the key.

Windows track the size , font, etc. based on windows title. If there isn't windows title that default to standard title (I don't remeber but you may found on windows registry)

Look at method used by user Neorobin. http://www.dostips.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=2745&p=15988#p15990

einstein1969
Expert
Posts: 941
Joined: 15 Jun 2012 13:16
Location: Italy, Rome

Re: [code] Batch Clock Widget

#48 Post by einstein1969 » 06 Apr 2016 07:18

I have try previous code and there is an error at

Code: Select all

   rem Insert day of week
   if not defined %lang%[0] (

error on echo on

Code: Select all

C:\Users\ACER\Desktop>rem Insert day of week
Sintassi del comando errata.

[0] (ers\ACER\Desktop>   if not defined IT"}

C:\Users\ACER\Desktop>


output of wmic:

Code: Select all

C:\Users\ACER\Desktop>wmic OS Get LocalDateTime,MUILanguages
LocalDateTime              MUILanguages
20160406152131.386000+120  {"it-IT"}


einstein1969

pieh-ejdsch
Posts: 239
Joined: 04 Mar 2014 11:14
Location: germany

Re: [code] Batch Clock Widget

#49 Post by pieh-ejdsch » 06 Apr 2016 07:53

Einstein you put this

Code: Select all

 
  rem delim + = " TAB
  rem Tausche Escape Zeichen der Anweisung mit Zollzeichen der Optionen
for /F tokens^=1^,4delims^=^.^-^{^"^    %%a in ('"wmic OS Get LocalDateTime,MUILanguages |find "   " "') do if "%%~b" neq "" set "daTi=%%a" & set "lang=%%~b"


from wmic is TAB and <CR> <CR> in Output at last

Aacini
Expert
Posts: 1885
Joined: 06 Dec 2011 22:15
Location: México City, México
Contact:

Re: [code] Batch Clock Widget

#50 Post by Aacini » 06 Apr 2016 10:06

einstein1969 wrote:output of wmic:

Code: Select all

C:\Users\ACER\Desktop>wmic OS Get LocalDateTime,MUILanguages
LocalDateTime              MUILanguages
20160406152131.386000+120  {"it-IT"}

einstein1969


Ops! A real bug!

This is the output of "wmic OS Get LocalDateTime,MUILanguages" in my computer:

Code: Select all

LocalDateTime              MUILanguages
20160406104801.760000-300  {"es-ES"}

This means that the fields must be delimited by "-" OR "+"! Just insert a "+" in the delims part in this line:

Code: Select all

for /F "tokens=1,4 delims=.-+{" %%a in ('wmic OS Get LocalDateTime^,MUILanguages') do if "%%~b" neq "" set "daTi=%%a" & set "lang=%%~b"

I already did this in the posted code... Thanks for reporting!

PS - May anybody confirm if a "+" is used when the time zone adjustment is zero? For example:

Code: Select all

20160406152131.386000+000  {"xx-XX"}


Antonio

aGerman
Expert
Posts: 4654
Joined: 22 Jan 2010 18:01
Location: Germany

Re: [code] Batch Clock Widget

#51 Post by aGerman » 06 Apr 2016 11:28

PS - May anybody confirm if a "+" is used when the time zone adjustment is zero?

Confirmed (Win7 x86). If I change the settings to an appropriate timezone it displays +000.

Regards
aGerman

foxidrive
Expert
Posts: 6031
Joined: 10 Feb 2012 02:20

Re: [code] Batch Clock Widget

#52 Post by foxidrive » 06 Apr 2016 18:08

Aacini wrote:
foxidrive wrote:Is there a method to set the font and size for one screen only, the one that is running the clock?


@foxidrive: Yes, that is the purpose of carlos' PIXELFNT.EXE program. Just download it and execute "PIXELFNT 1" in the clock.bat program before show any output to the screen.

Antonio


Thank you Antonio. :thumbsup:

Post Reply