DosTips.com

A Forum all about DOS Batch
It is currently 28 Jun 2017 15:00

All times are UTC-06:00




Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: 13 Feb 2017 11:09 
Offline

Joined: 13 Feb 2017 11:04
Posts: 2
hey guys,

I've currently been trying to dabble in some batch coding to disable a monitor every so often. I currently have 2 monitors and a tv. The tv is what my significant other and I use to watch Netflix/Movies. Obviously, I do not want it enabled all the time. I tried using DevCon tool to find my TV's ID and to disable it, but it does not seem to be working. I also noticed that disabling the TV through device manager does not do anything.

I believe the reason for this is because I have NVIDIA control panel installed and the only way to disable the monitor is through the control panel. Is there a way to create a batch file to disable a monitor through the NVIDIA control panel? I just want to create two batch files, one to enable and one to disable this TV. I believe this to be a somewhat specific case and can understand if it is not feasible.

This is what I currently had in my Batch file, but it was not working:

Code: Select all
devcon.exe disable "DISPLAY\HWP3289\5&1DEDD19&0&UID8449"
pause


The long string is just the device name I got from running

Code: Select all
devcon.exe findall * > output.txt


Any assistance would be greatly appreciate.

Thanks,
Zen


Top
   
PostPosted: 13 Feb 2017 13:48 
Offline
Expert

Joined: 22 Jan 2010 18:01
Posts: 2677
Location: Germany
Do you use the right target build for your system? The 32 bit build will not work on a 64 bit system.

Steffen


Top
   
PostPosted: 13 Feb 2017 16:35 
Offline

Joined: 13 Feb 2017 11:04
Posts: 2
aGerman wrote:
Do you use the right target build for your system? The 32 bit build will not work on a 64 bit system.

Steffen


I definitely made sure to do this. Installing Visual Studio came with both the 32 bit and 64 bit version. I run the 64 bit version, and it says that the monitor was successfully disabled, but it is still working i.e. I can see pictures/video like it wasn't even disabled.

I believe NVIDIA control panel is the culprit here and overriding me disabling a monitor. Even if I specifically go into device manager and disable the monitors, they continue running and receiving data from my GPU as if nothing happened.


Top
   
PostPosted: 13 Feb 2017 16:43 
Offline
Expert

Joined: 22 Jan 2010 18:01
Posts: 2677
Location: Germany
Zenious wrote:
Even if I specifically go into device manager and disable the monitors, they continue running and receiving data from my GPU as if nothing happened.

I'm afraid in that case you are out of luck :(


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC-06:00


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Yahoo [Bot] and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited